Proiect POSDRU/156/1.2/G/138821 - ACCES
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prezentare

De ce CHIMIA? In primul rand CHIMIA este o disciplina fundamentala, fascinanta pentru aceeia care incearca sa o inteleaga si ajung sa o indrageasca. Chimia este o disciplina exacta, riguroasa, asemanatoare matematicii, dar care foloseste un limbaj propriu, intocmai precum o limba straina. Primul pas deci in directia intelegerii acestei stiinte este insusirea terminologiei specifice, nomenclatura.

Lucrarea de fata este conceputa ca un suport teoretic pentru studentii anului I in scopul cresterii nivelului cunostintelor si adaptarii usoare la cerintele specifice Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor. In acest sens manualul, bogat ilustrat cu exemple, exercitii si aplicatii, raspunde in primul rand cerintei de formare si dezvoltare a gandirii stiintifice prin aprofundarea si fixarea cunostintelor de chimie.

In organizarea manualului, autorii au urmarit evidentierea acelor cunostinte considerate fundamentale pentru o buna intelegere a chimiei: incepand cu legile chimiei, constructia sistemului periodic, nomenclatura substantelor chimice sau legatura chimica. O parte importanta o constituie spatiul alocat clasificarii substantelor si reactiilor chimice.

Tot ceea ce ne inconjoara este chimie si deci prin chimie putem intelege tot ceea ce se petrece in jurul nostru si ne apropiem de mediul inconjurator. Cel mai bun chimist, de la care invatam continuu de mii de ani este chiar Natura, iar cele mai complexe procese chimice sunt cele care reprezinta viata. De aceea putem afirma chimia este viata. Chimia este stiinta materiei si a transformarilor pe care le sufera materia. Prin legaturile uneori vizibile dar sigure dintre chimie si viata, “viata reprezinta cea mai inalta expresie a chimiei” (J.M. Lehn – “The life is the highest expression of life”).


Resurse


Teste online interactive

Test 1

Test 2

Test 3


 
 
Proiect POSDRU/156/1.2/G/138821 - ACCES